Προς κατεδάφιση η γέφυρα της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό

Σε 12 δράσεις εδράζεται το πλάνο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εκατοντάδες έργα σε όλη την επικράτεια, ενώ για μερικά εξ αυτών δόθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

 

Από τις ανακοινώσεις ξεχωρίζει η απόφαση για κατεδάφιση της γέφυρας Βαρυμπόμπης και αντικατάστασή της με σύγχρονη, αφού προηγηθεί διάλογος με τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς για το ζήτημα επιβολής διοδίων.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, το Μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει μέσα στο 2024, σημαντικό τμήμα του Ε65, μέχρι την Καλαμπάκα, παραδίδεται τους πρώτους μήνες του 2024, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος προχωρά, σε ποσοστό ολοκλήρωσης 25% του έργου μέχρι σήμερα, η οδική σύνδεση Ακτιο-Αμβρακία θα παραδοθεί στο σύνολό της φέτος, η κατασκευή της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης (Flyover) ξεκινά τον επόμενο μήνα, ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Κακκαβιά επαναδημοπρατήθηκε.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, εξετάζεται ο τρόπος επαναδημοπράτησης τμήματος του οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι, τη στιγμή που ο οδικός άξονας Μπράλος-Αμφισσα και η παράκαμψη της Χαλκίδας ξεκινούν να κατασκευάζονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με πρόδρομες εργασίες να υλοποιούνται σε κάποια τεχνικά έργα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ