Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ο Γεωργιάδης κάνει την ανατροπή με την επικουρική σύνταξη για το δημόσιο

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Τις επόμενες μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Στόχος στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως ανέφερε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, είναι να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα από 100 εως 200 ευρώ σε 750 χιλιάδες συνταξιούχους με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ και σύνταξή έως 1600 ευρώ.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους, περιλαμβάνει το μίνι ασφαλιστικό του υπουργείου Εργασίας. Νωρίτερα παρουσιάστηκαν οι διατάξεις που περιλαμβάνονται σε αυτό, με την κυριότερη παρέμβαση να αφορά στη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της επαγγελματικής ασφάλισης.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη:

Κατάργηση της παρακράτησης του 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται, δυνατότητα σύνταξης, υπό προϋποθέσεις σε όσους οφείλουν στον ΕΦΚΑ έως 30 χιλιάδες ευρώ, άμεση έκδοση επικουρικής σύνταξης με 15ετια και στο δημόσιο, κάτι που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, επίδομα μητρότητας και στις αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες, θέσπιση προπληρωμένη κάρτας για τα επιδόματα όπως αυτό της γέννησης .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ