Σφοδρές αντιδράσεις για το Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία

Η ανακοίνωση του Τζιάνι Ινφαντίνο πως η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2034 και ως εκ τούτου θα αναλάβει τη διοργάνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Όπως συνέβη και με το Κατάρ, το Μουντιάλ θα επιστρέψει στην Ασία σε 11 χρόνια, με τη διεθνή κοινή γνώμη να αντιδρά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

 

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν έντονα στην επιβεβαίωση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.

Η πρώτη που έστειλε μήνυμα μετά την ανακοίνωση του προέδρου της FIFA ήταν η Διεθνής Αμνηστία, η οποία μέσω του Στιβ Κόκμπερν (επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης) υπογράμμισε: «Πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών εάν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αντιμετωπιστούν αξιόπιστα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ