Ποιος είναι ο «εφτάψυχος» ηγέτης της Χαμάς που έχει περικυκλώσει το Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ισχυρίστηκαν χθες το βράδυ ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι «περικυκλωμένος και απομονωμένος στο καταφύγιό του».

Θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος της τρομερής επίθεσης  της 7ης Οκτωβρίου. Ο Σινουάρ είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος του Ισραήλ στην επίθεσή του στη Γάζα. Ο 61χρονος βοήθησε στην οικοδόμηση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Κασάμ.

Ο «χασάπης του Χαν Γιουνίς»

Έγινε γνωστός ως ο «χασάπης του Χαν Γιουνίς» για το έργο του στο κυνήγι ισραηλινών κατασκόπων και Παλαιστινίων που ήταν ύποπτοι για συνεργασία.

 

Ο Σινουάρ καταδικάστηκε το 1989 για τις δολοφονίες δύο ισραηλινών στρατιωτών και τεσσάρων Παλαιστινίων και καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη. Εξέτισε 22 χρόνια προτού αποφυλακιστεί το 2011 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, κατά την οποία ένας αιχμάλωτος Ισραηλινός στρατιώτης ανταλλάχθηκε με περισσότερους από 1.000 Παλαιστίνιους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ