Γάζα: «Έθαψα τα αδέρφια μου και έτρεξα να γλιτώσω» – Δράμα δίχως τέλος για τους αμάχους

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι πήραν και πάλι σήμερα τον δρόμο προς τη νότια Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας να φύγουν πεζή από τα βόρεια του θύλακα όπου συνεχίζονται με αμείωτη σφοδρότητα οι βομβαρδισμοί και οι μάχες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς.

 

Έπειτα από έναν μήνα φονικών πληγμάτων, σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι σε μια καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Και σήμερα, όπως και χθες Τετάρτη, ένα τεράστιο πλήθος ανδρών και γυναικών, με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, με τα χέρια συνήθως άδεια ή έχοντας μαζέψει σε ένα ζεμπίλι τα λιγοστά υπάρχοντά τους, πήραν τον δρόμο για τα νότια.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα ανοίξει για αρκετές ώρες έναν νέο «διάδρομο» εκκένωσης. Την Τετάρτη έφυγαν από τα βόρεια περίπου 50.000 άνθρωποι.

 

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του, έπειτα από δεκάωρη μάχη, ένα «προπύργιο» της Χαμάς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια. Κατά τη διάρκεια της μάχης, οι στρατιώτες «κατάσχεσαν πολλά όπλα, ανακάλυψαν τις εισόδους μιας σήραγγας εκ των οποίων η μία, που γειτόνευε με έναν παιδικό σταθμό, οδηγεί σε ένα μεγάλο υπόγειο δίκτυο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ