Απεργία: Τραβάνε χειρόφρενο τα ταξί λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου – Πότε δεν θα κυκλοφορούν

Στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 09.00 έως τις 16.00 και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών.

 

Την στάση εργασίας της Πέμπτης θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στην συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών όπου και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 09.30 το πρωί, στην συμβολή της οδού Σπύρου Πάτση και της Λεωφόρου Αθηνών.

Αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ αναφέρει ότι «είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί «για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους». «Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες», αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ για την απεργία στα ταξί

Αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα opengov.gr, το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ