Αφαίρεσαν τον τίτλο πρωταθλητή στο σκάκι επειδή αφόδευσε… σε μπανιέρα ξενοδοχείου

Σάλος στον κόσμο του κινεζικού σκακιού μετά από σκάνδαλο που δημιούργησε η αδιανόητη συμπεριφορά του πρωταθλητή της χώρας. Το συμβάν οδήγησε στην αφαίρεση του τίτλου του από τους ιθύνοντες της Κινέζικης Ομοσπονδίας Σκακιού τη Δευτέρα, αφού η γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατέληξε με την… αφόδευσή του σε μπανιέρα ξενοδοχείου.

 

Το Xiangqi, ή το κινέζικο σκάκι είναι εξαιρετικά δημοφιλές εδώ και εκατοντάδες χρόνια σε όλη την Ασία. Ο 48χρονος Yan Chenglong κέρδισε δεκάδες διεκδικητές του τίτλου την περασμένη εβδομάδα, για να κερδίσει τον τίτλο του βασιλιά του σκακιού («Xiangqi King») σε ένα εθνικό τουρνουά που διοργανώθηκε από την Κινεζική Ένωση Xiangqi (CXA). Η χαρά του, ωστόσο, διήρκεσε πολύ λίγο, με την CXA τη Δευτέρα να ανακοινώνει ότι στον Γιαν θα ανακληθεί ο τίτλος και θα κατασχεθεί το χρηματικό έπαθλο, αφού είχε συλληφθεί για «διατάραξη δημόσιας τάξης». Πέραν αυτού, οι ιθύνοντες κατηγόρησαν τον χρυσό πρωταθλητή πως επιδεικνύει «εξαιρετικά κακό χαρακτήρα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ