Σαν σήμερα 11 Μαΐου

910: Για πρώτη φορά από το 1835, ο κομήτης Χάλεϊ πλησιάζει τη Γη, με αποτέλεσμα αστρολόγοι και μελλοντολόγοι να προαναγγέλλουν το τέλος του κόσμου. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, όταν τον ρώτησαν εάν ο κομήτης θα συγκρουσθεί με τη Γη είπε: «Με βεβαιότητα σας λέω όχι». Και όταν τον ξαναρώτησαν πώς είναι τόσο βέβαιος, εκείνος απάντησε αφοπλιστικά: «Αν δεν πέσει, θα επιβεβαιωθώ. Αν όμως πέσει τελικά, κανείς μας δεν θα ζει για να μου πει ότι έκανα λάθος».

1926: Με διαταγή της κυβερνήσεως απαγορεύεται στις γυναίκες να φορούν κοντή φούστα. Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος από τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς είχε καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα για να την κρατήσει έως και τον Αύγουστο του 1926, οπότε τον ανέτρεψε ένα άλλο πραξικόπημα που οργάνωσε ο στρατηγός Γεώργιος Κονδύλης. Η είδηση γίνεται δεκτή με ειρωνικά σχόλια και από τον Τύπο της εποχής.

1927: Ιδρύεται στο Hollywood η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ, που από το 1929 και μετά απονέμει κάθε χρόνο τα κινηματογραφικά Βραβεία Όσκαρ.

1949: Με 37 ψήφους υπέρ και 12 κατά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφασίζει την ένταξη του Ισραήλ στο διεθνή Οργανισμό.

1958: Η ΕΡΕ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κερδίζουν και πάλι τις εκλογές, με ποσοστό 41,16%. Η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση, με ποσοστό – έκπληξη 24,42%.

1970: Μαζική αποδοκιμασία του Στυλιανού Παττακού λαμβάνει χώρα στο Στάδιο από μαθητές, σε συγκέντρωση για τα τρία χρόνια της χούντας.

2020: Το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Ανθρωπολογία δημοσιεύει το αποτέλεσμα της ανάλυσης με ραδιενεργό άνθρακα και του DNA από τα απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν στο Σπήλαιο Μπάχο Κίρο της Βουλγαρίας. Ανακαλύπτουν ότι τα απολιθώματα ανήκουν στον Homo Sapiens αντί τον Νεάντερταλ και αποτελούν ένδειξη ότι ο σύγχρονος άνθρωπος πιθανότατα είχε φτάσει στην Ευρώπη χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ