Αφρικανική σκόνη: Πού αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις και λασποβροχές

Όπως εξηγεί η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη, θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τη μεταφορά σημαντικής ποσότητας Σαχαριανής σκόνης.

Σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για την Παρασκευή 17/05 αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Λασποβροχές σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται τοπικές βροχές και ασθενείς κατά βάση λασποβροχές στα βόρεια και κεντρικά, καθώς και μέτριοι έως ισχυροί νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο στα δυτικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo.gr, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, περισσότερο αυξημένες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία όπου θα σημειώνονται τοπικά ασθενείς βροχοπτώσεις. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ορεινά της Πίνδου, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα προβλέπεται να σταματήσουν αργά το απόγευμα. Η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα προκαλέσει και λασποβροχές στις προαναφερθείσες περιοχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ