Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ξεκινάει σήμερα το Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου

Στην Αθήνα θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να συμμετάσχουν στο Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο που διεξάγεται στην χώρα μας συζητώντας για την Θρησκευτική Ελευθερία.

Πιο συγκεκριμένα, στις 26 με 28 Μαΐου 2024, οι Άρχοντες θα βρεθούν για πρώτη φορά στα χρονικά στην Αθήνα, παρουσία και άλλων διακεκριμένων ομιλητών όπως, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη και ο Σεβασμιώτατος Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Vilnius Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE).

Στο Συνέδριο συμπροεδρεύουν ο Άρχοντας Αθανάσιος Μαρτίνος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Παμμακαρίστου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη και ο Άρχοντας Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων Αμερικής.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία και αλλά φλέγοντα ζητήματα, όπως η μεταχείριση που δέχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το αυξανόμενο κύμα του απολυταρχισμού, οι επιπτώσεις του στις θρησκευτικές κοινότητες καθώς και ο ρόλος της θρησκείας στη γεωπολιτική.

Μετά από το Συνέδριο, ο κ. Μαρτίνος και ο Δρ. Λυμπεράκης θα συγκαλέσουν την πρώτη Διεθνή Διάσκεψη των Αρχόντων, στην οποία θα σχεδιάσουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα συντονίσουν τις δραστηριότητες των Αρχόντων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Τι είναι οι Άρχοντες του Φαναρίου

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου – του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300+ εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ