Βουτιά αυτοκινήτου στην Λίμνη Ηραίου-Βουλιαγμένης Λουτρακίου

Κινδυνεύουμε με σοβαρά ατυχήματα ή, πνιγμό (!) ,εμείς, κάτοικοι του τοπικού οικισμού Μακρολόϊ αλλά και παραθεριστές, κολυμβητές της Λίμνης Ηραίου-Βουλιαγμένης Λουτρακίου. Γιατί επιτέλους δεν επισκευάζετε τον δρόμο ,τι περιμένετε ,νεότερα θύματα;» θα μπορούσε ,συνοπτικά, να καθοριστεί η διεκδίκηση του «Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Μακρολόι».

 

Εφάπτεται με την Λίμνη-κοντινό προορισμό παραθεριστών ή, απλά κολυμβητών απ’ το Λουτράκι ,προσφιλή-εύκολο προορισμό και από την Αθήνα. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια ο ίδιος δρόμος ,η ευρύτερη περιοχή σφίζει από κόσμο, μαζί αυξάνεται η πιθανότητα νεότερων σοβαρών ατυχημάτων.

Ο δρόμος-αριστερή ακτογραμμή όπως φθάνει κανείς στην, απείρου κάλλους, Λίμνη Ηραίου προερχόμενος από το Λουτράκι, ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα στενός λόγω των εξωτερικών τοίχων από βίλες(!) προς την κατάληξη του.

Στις 26 Μαϊου ,όπως μπορείτε να δείτε και από την αποκαλυπτική φωτογραφία, κι άλλο αυτοκίνητο βρέθηκε από τον σπασμένο στην δεξιά πλευρά του δρόμο στο θαλασσινό ,λόγω της σύνδεσης μέσω δίαυλου με τον γειτονικό Κορινθιακό κόλπο, νερό!

Η διεκδίκηση για την αποκατάσταση του δρόμου και την μεταφορά των τοιχών από τις βίλες που αυθαιρετούν στην σωστή θέση τους και όχι στο οδόστρωμα ,έχει κορυφωθεί την τελευταία τριετία.

Φέτος, την άνοιξη, άγνωστα (;) χέρια, σε βραδυνές ώρες, έσπασαν ακόμη περισσότερο την δεξιά πλευρά του δρόμου, προφανώς για να πλατύνει η παραλία, άρα να μεγαλώσει η προσέλευση κολυμβητών-ίσως πελατών σε τοπικά κέντρα εστίασης και μπαρ.

«Προλάβετε θύματα»

«Στείλαμε επιστολή στην Περιφέρεια (σ.σ: 2021) που μας απάντησε «υπεύθυνος είναι ο Δήμος, όχι εμείς», επίσης στον Δήμο αλλά και σε πολιτικούς υπευθύνους, τους λέμε «ελάτε επειδή, συχνά εμείς ως κάτοικοι των εξοχικών κατοικιών μας αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι βλέπουμε υποψήφια αυτοκίνητα-θύματα σύγκρουσης στον ασφυκτικό δρόμο ή, πνιγμού από την πτώση στο νερό!» καταγγέλλει ο πρόεδρος του ίδιου συλλόγου, Διονύσης Σταθόπουλος.

Προ ημερών (23/5), -προσέξτε- τρείς ημέρες πριν από την τελευταία (έχουν προηγηθεί και άλλες!) πτώση του αυτοκινήτου στο νερό, έστειλε νεότερη επιστολή προς τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων:

«Με την παρούσα, ως νόμιμος εκπρόσωπος του συλλόγου «Μακρολόϊ», απευθύνομαι στον Δήμο και παρακαλώ να μ ενημερώσετε για τις ενέργειες του Δήμου όσον αφορά: α) τον παραλίμνιο δρόμο της Λίμνης Ηραίου ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, είναι επικίνδυνη η διέλευση του και κινδυνεύουν επιπλέον οι λουόμενοι από τα οχήματα ,όσα διέρχονται από αυτόν. Τονίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι και ο κύριος δρόμος διαφυγής των κατοίκων του οικισμού μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στην περίπτωση που ο Δήμος είναι αναρμόδιος για την επισκευή του ,παρακαλώ γνωρίστε μου που θα πρέπει ν’ απευθυνθώ. β) Εάν η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει συντάξει την προβλεπόμενη ,από την σχετική νομοθεσία για «προληπτικά μέσα πυροπροστασίας» αξιολόγηση επικινδυνότητας για το Μακρολόϊ. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μου γνωρίσετε την κατάταξη επικινδυνότητας ,τα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος (αντιπυρικές ζώνες προστασίας, σχέδιο διαφυγής, προστασία, καταλληλότητα οδών διαφυγής κ.λ.π) για να τα κοινοποιήσουμε στους κατοίκους του οικισμού μας».

Ουσιαστικά, ρωτούν πολιτικές και τοπικές αρχές: «Τι περιμένετε; Τραυματίες; Πνιγμένους;» ,καλούν «κινδυνεύουμε ,ελάτε ,δώστε αυτονόητες λύσεις!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ