Σε πύρινο κλοιό η Πελοπόννησος – Συνεχείς εντολές εκκένωσης οικισμών

Μάχες με επικίνδυνες φωτιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής  από το πρωί, με τις Αρχές να πραγματοποιούν εκκενώσεις σε δεκάδες χωριά σε Αρκαδία, Αργολίδα, Αχαΐα και Ηλεία.

Οι ισχυροί άνεμοι έντασης ακόμα και 9 μποφόρ ενισχύουν τα πύρινα μέτωπα και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια ενώ στην Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του ενώ βοηθούσε στο έργο της κατάσβεσης τη φωτιάς που πλησίαζε το χωριό.

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Μαστραντώνη του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και η Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και από άλλους Νομούς.

Ενίσχυση δυνάμεων

Αναμένεται δε και η ενίσχυση των δυνάμεων από τον αέρα με πτητικά μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στην περιοχή έχει ηχήσει τρεις φορές το 112. Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Αγία Βαρβάρα και Ράχη με τους κατοίκους να μετακινούνται προς Κάλφα και Σκούρα αντίστοιχα. Επίσης, το 112 ήχησε για τρίτη φορά ζητώντας από τους κατοίκους να μετακινηθούν από τις περιοχές Σκούρα και Καρδάση προς τον Κάλφα.

Μετά τις 16.30, με νέα επείγουσα ειδοποίηση η Πολιτική Προστασία κάλεσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Πανουσαίικα να απομακρυνθούν προς το Σταυροδρόμι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ