Στιμάγκα Κορινθίας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες σε χαράδρα

Μάχη με διάσπαρτες εστίες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας.

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, με τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να επικεντρώνονται στις διάσπαρτες εστίες που καίνε εντός χαράδρας.

Μικρές εστίες σε 2 χαράδρες

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για δύσκολη περιοχή, με χαράδρες στις οποίες είναι δύσκολο να επιχειρήσουν αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες σε 2 χαράδρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.

Η φωτιά έλαβε χθες μεγάλες διαστάσεις, κινούμενη στον ορεινό όγκο της Κορινθίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ