Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας: Σχεδιάζεται η προοπτική διεξαγωγής διεθνούς φόρουμ για την ελληνικότητα, τη γλώσσα και τους νέους

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσιρα, συνάντησε, αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον απόδημο Ελληνισμό στην Ευρώπη, καθώς και οι τρόποι εύρεσης και εκμετάλλευσης διαύλων επικοινωνίας με ομογενείς Αρκάδες σε Ευρωπαικές χώρες.

Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής, Παναγιώτης Μπένος, για το τελευταίο θέμα, είχε πρόσφατα, εκτενέστατη και ουσιαστική συζήτηση με την Μάιρα Μυρογιάννη, γραμματέας απόδημου Ελληνισμού και δημόσιας διπλωματίας.

Εξετάστηκαν οι διαδικασίες για επαφές και συνεργασίες με τα ομογενειακά δίκτυα των επαγγελματικών, επιστημονικών και πολιτιστικών ενώσεων.

Στόχος είναι να διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, ένα διεθνές φόρουμ για την ελληνικότητα, τη συνέχιση και τη διάρκεια της γλώσσας, καθώς και την επαναπροώθηση των νέων στην Ελλάδα, που έφυγαν απ’ το χώρα, λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης.

Ο σχεδιασμός θα γίνει σε συνεργασία με φορείς, ενώσεις, ομοσπονδίες και σωματεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ