Μήνυμα στην Γερμανία – Ο Σολτς πήγε στο Καζακστάν και κατάλαβε τι θα συμβεί με την Ρωσία

Τι του διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev, δείχνει να επιθυμεί μεγαλύτερο ρόλο της Γερμανίας στην ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης της Ουκρανίας ή τουλάχιστον περισσότερη λογική σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Δύση.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την επίσκεψη του Ομοσπονδιακού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, απάντησε στην ερώτησή του για πιθανή διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ως εξής:

“Το γεγονός είναι ότι η Ρωσία είναι ανίκητη σε στρατιωτικούς όρους. Η περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα και, πρώτα απ ‘όλα, για όλες τις χώρες που εμπλέκονται άμεσα στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση. “

Με λύπη, ο Τοκάγιεφ επεσήμανε τις ευκαιρίες για μια τέτοια διευθέτηση που είχαν ήδη χαθεί – ειδικά τα απορριφθέντα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων τον Μάρτιο του 2022:

«Δυστυχώς , η άρνηση σύναψης της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης σήμαινε μια χαμένη ευκαιρία για να επιτευχθεί τουλάχιστον μια κατάπαυση του πυρός » .

Παρόλα αυτά, ο Τοκάγιεφ εξακολουθεί να βλέπει πιθανότητες για μια ειρηνική διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο αρχηγός του Καζακστάν. Είναι σημαντικό να εξεταστούν όλα τα ειρηνευτικά σχέδια, κυρίως αυτά που προτείνουν η Κίνα και η Βραζιλία, για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και μόνο τότε να επιλυθούν οι εδαφικές διαφορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Σολτς επισκέφτηκε το Καζακστάν για διμερείς συνομιλίες με τον Τοκάγιεφ. Έχει επίσης προγραμματιστεί να συμμετάσχει σε συνάντηση των αρχηγών κρατών πέντε χωρών της Κεντρικής Ασίας σήμερα Τρίτη.

Ο Τοκάγιεφ ουσιαστικά προειδοποίησε τον Σολτς πως τον βαραίνει μεγάλη ευθύνη, καθώς σε περίπτωση που εμπλέξει την Γερμανία σε πόλεμο με την Ρωσία, η χώρα θα καταστραφεί!

Τουλάχιστον με βάση όσα λέει ο Scholz φαίνεται να υποστηρίζει εν μέρει την προσέγγιση του Tokayev στον πόλεμο της Ουκρανίας: Ο Καγκελάριος απέκλεισε προηγουμένως την πιθανότητα παράδοσης όπλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Αυτή η στάση παραμένει ανεξάρτητη από τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους εταίρους της συμμαχίας. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, διατήρησε δημόσια την άρνησή του να παραδώσει στο Κίεβο πυραύλους κρουζ Taurus γερμανικής κατασκευής, των οποίων το βεληνεκές έως και 500 χιλιομέτρων θα επέτρεπε στον ουκρανικό στρατό να βομβαρδίσει τη Μόσχα!

“Είπα όχι σε αυτό. Και φυσικά αυτό ισχύει και για άλλα όπλα, αν τα είχαμε παραδώσει, που θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν σε τόσο μεγάλη απόσταση. Η απόφαση αυτή παραμένει, ακόμα κι αν άλλες χώρες αποφασίσουν διαφορετικά”, είχε δηλώσει!

Τουλάχιστον, λοιπόν, για την ώρα, το Βερολίνο δεν ξεπερνάει συγκεκριμένα όρια! Ωστόσο, Βρετανοί και Αμερικανοί ασκούν τρομακτικές πιέσεις.

Πηγή: https://www.el.gr/

– Advertisement –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ