Ασφάλεια πολιτών και σύγχρονες προκλήσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αρκαδία. Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υποστράτηγο Ηλία Αξιοτόπουλο, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο, και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η σημασία της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον κ. Λαμπρόπουλο να επισημαίνει ότι η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη εξήρε τη συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή του Υφυπουργού στη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο κ. Νικολακόπουλος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Υπουργείου να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και στην επιτυχή δράση της Αστυνομίας στην περιοχή. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση σύγχρονων εγκληματικών φαινομένων, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η παραβατικότητα των ανηλίκων. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της άμεσης επέμβασης σε περιστατικά που σχετίζονται με τη βία στα γήπεδα, δεδομένης της ύπαρξης ομάδας στην Super League στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός συναντήθηκε και με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στην Αρκαδία, ενώ επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο ασφάλειας στην πόλη και τον νομό. Τέλος, ο κ. Νικολακόπουλος προανήγγειλε την επίσκεψή του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης, το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίστηκε επίσημα ως ειδικό κατάστημα για κρατούμενους που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος των πολιτών, με γνώμονα την ασφάλεια και την αποτροπή εγκληματικών φαινομένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ