Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση του Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αμφιβολίες διέγνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με αποτέλεσμα να τον κηρύξει αθώο.

Αντίστοιχη ήταν η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης τόσο για τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, όσο και για τον φίλο τους, Ανδρέα Μπάρδη, οι οποίοι επίσης απαλλάχθηκαν από το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο εδώλιο για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την «THALES NEDERLAND B.V.» προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού.

Ενοχή είχε προτείνει ο εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων.

«Εφόσον υπήρχε μαύρο χρήμα, έπρεπε να νομιμοποιηθεί» είχε αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος για την ενοχή των κατηγορουμένων. «Δεν πάει κατευθείαν χρήμα στο γραφείο του υπουργού. Πρέπει να είσαι τελείως ερασιτέχνης. Δεν πάει κανείς ν’ αφήσει στο γραφείο υπουργού τη μίζα» τόνισε και μίλησε για τεράστια ζημιά του Δημοσίου καθώς, όπως είπε, επρόκειτο για μια διαδικασία που «θα μπορούσε να είχε γίνει τσάμπα από τα κονδύλια του πολεμικού ναυτικού».

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

– Advertisement –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ