Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τα… πανάκριβα χαλιά στο Υπ. Τουρισμού: «Όλοι είμαστε προσωρινοί»

«Δεν είναι δικά μας τα λεφτά».

Για «άδειασμα» του Μεγάρου Μαξίμου στην Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνουν λόγο δημοσιεύματα ΜΜΕ μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σε μία προσπάθεια να καταλαγιάσει τον ντόρο που προκλήθηκε από την αγορά πανάκριβων χαλιών κόστους σχεδόν 18χιλ. ευρώ, ο Παύλος Μαρινάκης, προβαίνοντας σήμερα σε δηλώσεις στον ρ/σ «Παραπολιτικά», επέστησε την προσοχή σε όσους διαχειρίζονται κρατικό χρήμα τη στιγμή «που ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας τα βγάζει πέρα δύσκολα».

Ολόκληρη η δήλωση Μαρινάκη έχει ως εξής:

«Επειδή, όπως πολύ σωστά είπατε, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας που τα βγάζει πέρα δύσκολα – ευτυχώς μειώνεται, αλλά αυτό σας είπα και πριν, αυτός είναι και ο στόχος, το 27% πρέπει να μειωθεί περισσότερο – κάθε ευρώ το οποίο δαπανάται από τον κρατικό κορβανά, πρέπει να το προσέχουμε και να το τσεκάρουμε πάρα πολλές φορές, για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο.

Είναι δεδομένο ότι έχουν ανάγκες τα γραφεία κατά καιρούς, αλλά αυτές οι ανάγκες όταν αποφασίζεται το πώς θα ικανοποιηθούν, πρέπει να δείχνουμε – επειδή δεν είναι δικά μας λεφτά – πολλαπλάσια προσοχή. Είναι κάτι το οποίο προκαλεί δικαίως, κατά καιρούς, αντιδράσεις από τους πολίτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μειωμένο ενδιαφέρον αυτές τις αντιδράσεις.

Είναι λογικό, οι πολίτες πληρώνουν φόρους, οι πολίτες πληρώνουν εισφορές. Σας μιλάει ένας άνθρωπος που εδώ και κάποια χρόνια είναι στην πολιτική, από τότε που θυμάται τον εαυτό του πληρώνει φόρους και έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να αξιολογώ τέτοιες ειδήσεις και να αντιδρώ σε τέτοιες ειδήσεις. Η αλήθεια είναι ότι στη μεγάλη εικόνα η Κυβέρνηση αυτή έχει δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα.

Είπα κι άλλα πράγματα χθες. Πραγματικά, δηλαδή, πρέπει να δούμε και τη μεγάλη εικόνα για τον τουρισμό. Δεν συνδέω το ένα θέμα με το άλλο, αλλά για να μην μηδενίζουμε τη δουλειά που έχει γίνει από ένα επιτελείο και από την κυρία Κεφαλογιάννη. Νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτή η στάση μας. Είναι, ας πούμε, ένα μήνυμα και για το από εδώ και πέρα. Πρέπει να δείχνουμε – το επαναλαμβάνω – όταν μιλάμε για χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ασχέτως αν αυτά είναι περισσότερα ή λιγότερα, έστω και για ένα ευρώ, αυξημένη προσοχή, γιατί είναι λεφτά τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν μας. Είναι λεφτά των Ελλήνων πολιτών, αυτών που πληρώνουν φόρους.

Όπως έχω πει, μηδενός εξαιρουμένου, όλοι μας αξιολογούμαστε. Από αυτές τις θέσεις, όλοι είμαστε περαστικοί, είμαστε προσωρινοί. Είμαστε όσο μας θέλει, εν προκειμένω, ο Πρωθυπουργός, που επιλέγει τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και πριν και πάνω απ’ όλα, όσο μας θέλουν οι πολίτες. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

– Advertisement –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ