Πλημμύρες στην Εύβοια: Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112

Στην Εύβοια υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους ότι για την καταστροφή που τους χτύπησε δεν ειδοποιήθηκαν επισήμως αλλά από καμπάνες και από μεταξύ τους τηλεφωνήματα.

Ερωτηματικά υπάρχουν γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112 που χρησιμοποιείται για την ειδοποίηση των πολιτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διονύση Βυθούλκα στο MEGA, στο ερώτημα γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι προκειμένου να εγκαταλείψουν έγκαιρα τα σπίτια τους, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η απάντηση ήταν πως δεν δόθηκαν οδηγίες να εγκταλείψει ο κόσμος τα σπίτια του για να μην δημιουργηθεί περισσότερος πανικός και μεγαλύτερος κίνδυνος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι και με το πρώτο φως μετέβησαν στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Στο μέτωπο του Λιβάνου, υπάρχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ηγέτες για την ενίσχυση του λαού του Λιβάνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ