Μυκήνες: Νέες εικόνες θλίψης και καταστροφής!

Η φωτιά στις Μυκήνες εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και πέρασε μέσα από τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο. Σε εξέλιξη σύσκεψη παρουσία της Λίνας Μενδώνη.

Η φωτιά στις Μυκήνες εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο στην περιοχή παρέμειναν όλη τη νύχτα ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δείτε εικόνες ντοπής:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ