Δώρο Χριστουγέννων: «Ψαλίδι» σε χιλιάδες εργαζομένους

Στα 67 – 69 ευρώ ανά μήνα αναστολής διαμορφώνεται το Δώρο Χριστουγέννων που θα πληρώσει το κράτος τον Δεκέμβριο σε όλους τους εργαζόμενους που τέθηκαν ή θα τεθούν σε αναστολή.

Αυτό σημαίνει πως κάθε μήνας αναστολής ισούται με 67 – 69 ευρώ Δώρο Χριστουγέννων και συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει αναλογικό ποσό από το κράτος ανάλογα με τους μήνες αναστολής που έχει μέσα στο 8μηνο Μάιος – Δεκέμβριος.

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων ολόκληρο με αναλογία εργοδότη και κράτους αλλά το ποσό θα προκύπτει με βάση τις αποδοχές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη ο μισθός που θα υπολογιστεί κατά την διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας θα είναι το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που πήρε ο εργαζόμενος. Έτσι, ο εργοδότης θα καταβάλει την αναλογία του μισθού που κατέβαλε και το κράτος την αναλογία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που πήρε ο εργαζόμενος.

Την ίδια … τύχη θα έχουν και οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή που θα ενταχθούν, αφού θα ισχύσει μέχρι τέλος του έτους.

Και για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί με βάση την μισθοδοσία του εργαζόμενου από την 1η Μαΐου μέχρι 31/12/2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ