Τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «βασιλιάς» των κρίκων κατέκτησε το χρυσό και προκρίθηκε στο Τόκιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγύρισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο «βασιλιάς» των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού κατάφερε να πετύχει στον τελικό μία βαθμολογία πάνω από 15,334.

Η αγωνία ήταν μεγάλη για τον κορυφαίο Ελληνα αθλητή καθώς για να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο, ήταν υποχρεωμένος να πάρει βαθμολογία 15,334 β. και πάνω, προκειμένου να υποσκελίσει στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων τον Λιου Γιανγκ. Ο Κινέζος αθλητής που είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σειράς των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του «άρχοντα των κρίκων» από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ