Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι με σάλτσα pesto

O Tάσος Αντωνίου μαγειρεύει ιταλικά και προτείνει νιόκι με σάλτσα pesto. Σπιτική και αρωματική, θα σας ξετρελάνει.

 

Υλικά
1⁄2 φλιτζ. κουκουνάρι
3/4 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
6 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
3⁄4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νιόκι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το κουκουνάρι σε λαμαρίνα ψησίματος μέχρι να χρυσαφίσει, για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μούλτι βάζουμε το κουκουνάρι, προσθέτουμε τυρί και σκόρδο και αλέθουμ.
Προσθέτουμε βασιλικό και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να απορροφηθεί. Χτυπάμε σταδιακά. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε και αλάτι.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ