Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος με την πιο βελούδινη και απολαυστική σκορδαλιά για μπακαλιάρο που φάγατε ποτέ! Μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι μία γεύση που… περισσότερα 

Υλικά

Για το μπακαλιάρο

  • 2 φύλλα ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  • 150 γρ. χωριάτικο αλεύρι
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • Λίγο για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

  • 1 kg πατάτες (6 τεμ.)
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο και ηλιέλαιο ανάμεικτο
  • Λίγο αλάτι
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Προετοιμασία

Για να φτιάξουμε παραδοσιακό τηγανητό μπακαλιάρο με τραγανή κρούστα, πρέπει να κάνουμε προετοιμασία για το ξαλμύρισμα από πριν.

Αφού κάνουμε όλη την διαδικασία για να φύγει το αλάτι από τον παστό μπακαλιάρο πρέπει να τον ξεπλύνουμε σε καθαρό νερό.

Είναι πολύ βασικό να στεγνώσουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει ίχνος υγρασίας.

Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ