Λαβρόφ: Τα φορτία με όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία θα γίνονται στόχοι από τον ρωσικό στρατό

Οποιοδήποτε φορτίο εισέρχεται στην Ουκρανία, το οποίο η Ρωσία θα θεωρήσει στρατιωτικό, θα γίνει ρωσικός νόμιμος στόχος, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι κάθε φορτίο που εισέρχεται στην Ουκρανία και που θεωρούμε ότι μεταφέρει όπλα θα γίνει νόμιμος στόχος από το ουκρανικό έδαφος», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του.

Ο Ρώσος υπουργός συνέχισε: «Συζητείται επίσης η αντιπυραυλική άμυνα. Πιστεύουμε ότι μπορεί οι Ουκρανοί να ζητήσουν από τα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν σοβιετικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας να τα χρησιμοποιήσουν για να τους προστατεύσουν».

«Θέλω να υπενθυμίσω σε όλες τις χώρες που μπορούν να εξετάσουν αυτή την ιδέα ότι τα σοβιετικά συστήματα και τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που έχουν βρίσκονται εκεί σύμφωνα με διακυβερνητικές συμφωνίες και συμβόλαια και συνοδεύονται επίσης από το λεγόμενο πιστοποιητικό χρήστη», είπε ο υπουργός.

«Αυτή η συμφωνία χρήσης δεν επιτρέπει την αποστολή τους σε τρίτες χώρες. Αυτή είναι μια απολύτως θεμιτή απαίτηση», τόνισε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν τέτοιοι κίνδυνοι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ