Λιβύη: Αυτά είναι τα «αρχαία» όπλα που επιστρατεύει ο Χαφτάρ

Μια Λιβυκή σελίδα στο Facebook δημοσίευσε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατάφερε να αποκαταστήσει δύο συστήματα αεροπορικής άμυνας S-200 (SA-5).

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε ότι τα δύο σοβιετικά συστήματα αεράμυνας βρίσκονται πλέον σε λειτουργία, όπως επίσης ότι είναι σε άριστη κατάσταση και είναι πλέον παραταγμένα στη βάση αεροπορικής άμυνας νότια της πόλης Al-Abyar.

Η παρακάτω φωτογραφία του πυραυλικού συστήματος S-200 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Facebook

Κατά την εποχή του Καντάφι, το 1986, η Λιβύη αγόρασε τα συγκεκριμένα συστήματα αεράμυνας από την ΕΣΣΔ, εν μέσω των σοβαρών εντάσεων με τις ΗΠΑ, η οποίες έφτασαν στο σημείο σύγκρουσης με τον αμερικανικό Έκτο στόλο στις ακτές της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις τότε εξελίξεις, ένα από τα σοβιετικά S-200 τον Μάρτιο του 1986, εγκαταστάθηκε κατεπειγόντως στην περιοχή Αμπού Χαντί, νοτιοανατολικά της αεροπορικής βάσης Qardabiya.

Αργότερα τον ίδιο χρόνο, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησε κατευθυνόμενους πυραύλους ώστε να πλήξει τη βάση των S-200 στην πόλη της Σύρτης, με αποτέλεσμα να τους εξουδετερώσει.

Πηγή: AMN

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ