Τραμπ: “Πάμε να γιορτάσουμε τη νίκη” – Καταγγέλλει νοθεία και απειλεί με δικαστική προσφυγή

“Έχουμε ήδη κερδίσει τις εκλογές” υποστήριξε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες του δηλώσεις τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων προαναγγέλοντας ταυτόχρονα πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για τις αμφισβητούμενες ψήφους.

Μιλώντας μπροστά στο κοινό του, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κάνοντας λόγο για “φανταστική υποστήριξη” ενώ απαρίθμησε τις πολιτείες στις οποίες προηγείται του δημοκρατικού αντιπάλου του. “Κερδίσαμε τη Φλόριντα, κερδίσαμε τη Τζόρτζια κερδίσαμε το Τέξας”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας μάλιστα ότι ο κυβερνήτης του Τέξας του τηλεφώνησε για να του δώσει συγχαρητήρια.

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

Στο αντίπαλο στρατόπεδο εμφάνιζαν νούμερα που έδιναν μπροστά τον Μπάιντεν ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ που προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κάνοντας λόγο τις αμφισβητούμενες ψήφους. “Δεν θα τους αφήσω να μας εμφανίσουν καμιά περίεργη ψήφο στις 4 τα ξημερώματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ακόμη, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως “μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων” προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

“Όσο με αφορά, έχουμε ήδη κερδίσει”, είπε ο Τραμπ που εμφανίστηκε με τη σύζυγό του Μελάνια μπροστά στους υποστηρικτές του από τους οποίους και καταχειροκροτήθηκε. Δείτε όλα όσα δήλωσε για την εκλογική αναμέτρηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ