Κορονοϊός: Τα κρούσματα έφτασαν ως την Ανταρκτική

Η Ανταρκτική, η μόνη ήπειρος που είχε μείνει ανεπηρέαστη από τον κορονοϊό απέκτησε τα πρώτα της κρούσματα.

Η τελευταία ήπειρος που δεν είχε καταγράψει κρούσματα κορονοϊού, μπήκε στη λίστα μαζί με τις υπόλοιπες. Έναν σχεδόν χρόνο μετά την εμφάνιση του ιού στην Κίνα, έφτασε και στην Ανταρκτική.

Συγκεκριμένα κατέγραψε 36 κρούσματα σε βάση ερευνών της Χιλής, εκ των οποίων 26 στρατιωτικοί και 10 εργάτες συντήρησης. Σε ανακοίνωσή του ο χιλιανός στρατός, αναφέρει: «Χάρη στην έγκαιρη προληπτική δράση έγινε δυνατή η ανακούφιση του προσωπικού το οποίο αφού υποβλήθηκε σε τεστ PCR εμφανίστηκε θετικό στον Covid-19».

Οι 36 που βρέθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν στην Πούντα Αρένας της Χιλής όπου βρίσκονται σε απομόνωση και σε καλή κατάσταση. Η Χενεράλ Μπερνάντο Ο’ Χίγκινς Ρικέλμε είναι μια από τις 13 βάσεις της Χιλής στην Ανταρκτικη. Αν και η Ανταρκτική είναι ακατοίκητη ήπειρος, 1000 περίπου ερευνητές και άλλοι επισκέπτες έμειναν εκεί τον χειμώνα, σύμφωνα με το Associated Press.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ