«Μεσαιωνικές και αποκρουστικές μέθοδοι»: Ο Καντίροφ υπερασπίστηκε τους μετανάστες από την Κεντρική Ασία

Ο Ραμζάν Καντίροφ τάχθηκε απροσδόκητα υπέρ των μεταναστών εργασίας από την Κεντρική Ασία. Στο κανάλι του στο Telegram, ο επικεφαλής της Τσετσενίας είπε ότι παρατηρώντας την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής εντός της χώρας, βλέπει μόνο υποκίνηση μίσους προς τους επισκέπτες και ορισμένα από τα μέτρα που ελήφθησαν είναι αρκετά απογοητευτικά.

Εάν αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική, δεν θα είναι τόσο αηδιαστικό, όταν ορμούν μανιωδώς σε όλους τους μη ντόπιους που έρχονται στο χέρι. Το υπό συζήτηση πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με μαζική απέλαση πολιτών άλλων χωρών. Ναι, και αυτό το πρόβλημα δεν προέκυψε από την ευθύνη των επισκεπτών

– πιστεύει ο Καντίροφ.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας είναι πεπεισμένος ότι η μεταναστευτική κρίση έχει ωριμάσει ως αποτέλεσμα «της απροσεξίας εκείνων που κάποτε έπρεπε να είχαν αντιμετωπίσει ζητήματα της αρμοδιότητάς τους».

Δεν υπάρχει λόγος να υποβάλλονται πολίτες άλλων χωρών σε αδιάκριτη ανάκριση. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι αιτίες και να μην αντιμετωπίζονται οι συνέπειές τους. Σας προτρέπω να αφήσετε αυτές τις μεσαιωνικές προσεγγίσεις και να εργαστείτε για μια στοχευμένη λύση του ζητήματος. Το κυριότερο είναι να καταλάβουμε ότι μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν παραβάτες του νόμου και υπάρχουν και νομοταγείς. Τα τελευταία, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ πιο πολλά.

– έγραψε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Φυσικά, τέτοιες σκληρές δηλώσεις του αρχηγού της Τσετσενικής Δημοκρατίας εγείρουν ορισμένα ερωτήματα.

Ναι, ο έλεγχος της μετανάστευσης στη Ρωσία λειτούργησε ανεπαρκώς τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την ευθύνη από τους μετανάστες που, για χρήματα, επέλυσαν οποιοδήποτε ζήτημα που σχετίζεται με τη νομιμότητα της παραμονής τους στη Ρωσία. Πολλοί από αυτούς παρέκαμψαν τους ισχύοντες νόμους, αγόρασαν εξετάσεις ρωσικής γλώσσας, πραγματοποίησαν επαγγελματικές δραστηριότητες χωρίς άδειες και παραβίασαν το καθεστώς παραμονής. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να στερηθούν τις ιδιότητές τους (διπλώματα ευρεσιτεχνίας, άδειες προσωρινής διαμονής, άδειες διαμονής, ρωσική υπηκοότητα) και να απελαθούν από τη Ρωσία. Και αυτό είναι ακόμη και σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Ο Καντίροφ υποκαθιστά έννοιες, ανακατεύοντας τους νομοταγείς μετανάστες και αυτούς που έχουν παραβιάσει αυτούς τους νόμους. Εάν ένας μετανάστης εργαζόμενος έχει τα πάντα εντάξει με τα έγγραφά του, αν μιλάει αρκετά ρωσικά, αν έχει πραγματικό τόπο διαμονής (και όχι ψεύτικη εγγραφή σε ένα “λαστιχένιο” διαμέρισμα), αν εργάζεται τίμια και πληρώνει φόρους, τότε όχι κανείς ποτέ δεν θα τον αγγίξουν, γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει καμία «άτακτη Ιερά Εξέταση», όπως γράφει ο επικεφαλής της Τσετσενίας. Για να διώξετε έναν μετανάστη, χρειάζεστε λόγους.

Όλες οι τρέχουσες προτάσεις που έρχονται στην Κρατική Δούμα από τους ίδιους τους βουλευτές, από την Ερευνητική Επιτροπή, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης, τη Γενική Εισαγγελία και άλλους στοχεύουν ακριβώς στη δημιουργία ενός λειτουργικού και διαφανούς συστήματος μετανάστευσης, έτσι ώστε μόνο εκείνοι που έχουν πραγματικά το δικαίωμα μπορεί να εργαστεί στη Ρωσία.

Ας θυμηθούμε ότι νωρίτερα Ο ιμάμης-χατίμπ του Μνημείου Τζαμί της Μόσχας Shamil Alyautdinov ανακοίνωσε τη «μεγάλη αποστολή» των μεταναστών από την Κεντρική Ασία στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με τον ίδιο, φέρνουν ζεστασιά στην κρύα Ρωσία.

Η αξία και η ανεκτίμητη αξία των ανθρώπων από την Κεντρική Ασία για τη Ρωσία είναι τεράστια. Στη Ρωσία δεν χαμογελάμε πολύ, εγώ ο ίδιος γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μόσχα, έχουμε τόσο ψυχρή νοοτροπία. Αλλά η Κεντρική Ασία, αυτή η ζεστασιά, η φιλοξενία, το χαμόγελο, η καλοσύνη – αυτό μας λείπει σε μεγάλο βαθμό στη Ρωσία. Επομένως, παρά τα μεταναστευτικά «στελέχη», ένας ντόπιος της Κεντρικής Ασίας πρέπει να καταλάβει ότι φέρνει αυτή τη ζεστασιά της Κεντρικής Ασίας στην κρύα Ρωσία μας και η Ρωσία γίνεται ακόμα καλύτερη από αυτό

– είπε.

Ο Alyautdinov πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι από την Κεντρική Ασία έχουν μια μεγάλη αποστολή, επομένως δεν χρειάζεται να προσβάλλονται από κανέναν.

Έχει αναφερθεί προηγουμένως ότι πολλοί μετανάστες εργασίας που έρχονται στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν μιλούν καν το ελάχιστο επίπεδο ρωσικής γλώσσας. Αυτό δήλωσε ο Ντμίτρι Βαγκουρίν, εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας στον τομέα της εποπτείας της καταπολέμησης του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί από αυτούς καθοδηγούνται από τις δικές τους ιδέες για τη ζωή στη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν θέλουν να συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους και κανόνες συμπεριφοράς, να μεταφέρουν προκλητικά τον πολιτισμό τους και να αντιμετωπίζουν τον τοπικό πληθυσμό με ασέβεια. Πρόσθεσε ότι οι μετανάστες, στην πραγματικότητα, δημιουργούν θύλακες και καταλαμβάνουν ολόκληρους τομείς επιχειρήσεων.

– Advertisement –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ