Ποιος κορονοϊός; -YouTuber κατανάλωσε νυχτερίδα και το ανέβασε στο κανάλι της

Μια YouTuber από την Ταϊλάνδη συνελήφθη από τις Αρχές, όταν ανέβασε στο κανάλι της ένα βίντεο που την έδειχνε να καταναλώνει μια…νυχτερίδα σε μορφή σούπας. Η συγκεκριμένη νυχτερίδα προερχόταν, μάλιστα, από προστατευόμενο είδος.

Η δασκάλα Phonchanok Srisunaklua, της οποίας το κανάλι στο YouTube ονομάζεται «Gin Zap Bep Nua Nua» – που μεταφράζεται ως «Πικάντικο και νόστιμο φαγητό» – προκάλεσε οργή την περασμένη εβδομάδα, αφού ανέβασε το βίντεο με την ίδια να απολαμβάνει την σούπα νυχτερίδας.

Η YouTuber αγόρασε τις νυχτερίδες σε μια αγορά κοντά στα σύνορα με το Λάος, στη βόρεια Ταϊλάνδη  – την ίδια περιοχή που φιλοξενεί νυχτερίδες, οι οποίες μολύνθηκαν πρόσφατα από τον πλησιέστερο «συγγενή» ιό του Sars-Cov-2, που πυροδότησε την πανδημία του κορονοϊού.

Σαν να μην έφτανε απλώς οι νυχτερίδες στη σούπα, η Phonchanok βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να κομματιάζει τα ζώα και να τα βουτάει σε μια σάλτσα, χαρακτηρίζοντάς τα ως «νόστιμα» – προς μεγάλη φρίκη των θεατών που την κατακρίνουν επειδή έθεσε τον εαυτό της «σε κίνδυνο».

«Είμαι τόσο θυμωμένος», έγραψε ένας θεατής, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Το κλιπ μου προκαλεί ναυτία».

Το βίντεο έχει διαγραφεί από την σελίδα και η Phonchanok συνελήφθη για παραβίαση του νόμου περί προστασίας της άγριας ζωής.

Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών ή πρόστιμο 500.000 μπατ (σχεδόν 14.000 ευρώ).

Ο Pattaraphon Manee-on, επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης υγείας της άγριας ζωής στο Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών, είπε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ήταν «σοκαρισμένοι» όταν είδαν τη νυχτερίδα στο κλιπ.

«Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει, τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ επικίνδυνη συμπεριφορά, ειδικά καθώς οι νυχτερίδες έχουν πολλά παθογόνα», είπε.

Ο καθηγητής Έντι Χολμς, ιολόγος στο Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων του Σίδνεϊ, τόνισε ότι «οι νυχτερίδες φέρουν πολύ μεγάλο αριθμό ιών».

Μιλώντας στην The Telegraph, ο Χολμς συνέχισε: «Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα είναι σε θέση να αναπαραχθούν στα ανθρώπινα κύτταρα, αλλά ίσως κάποιοι μπορούν, και ίσως κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανθρώπινες ασθένειες.

«Γνωρίζουμε ότι οι ιοί διαχέονται από την άγρια ​​ζωή στους ανθρώπους συνεχώς, και αυτό είναι που οδηγεί τις επιδημίες και τις πανδημίες. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να αποστασιοποιηθούμε σωματικά από την άγρια ​​ζωή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ