Εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου – Πρόγραμμα για 11 και 12 Ιουλίου 2020

Η γυναικεία Ιερά Μονή (ή Ιερό Ησυχαστήριο) είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, ενώ είναι στο πανελλήνιο γνωστή γιατί υπάρχει σ’ αυτήν, δίπλα στο Καθολικό, ο τάφος του μακαριστού Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Οι μοναχές του μοναστηριού της Σουρωτής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον Γέροντα Παΐσιο. Ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στη μονή με συμμετοχή χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα, ακόμα και το εξωτερικό.

Στο εντυπωσιακό αγιορείτικο Καθολικό βρίσκονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Η μονή ιδρύθηκε το 1972 και έχει περίπου 60 μοναχές.

Το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κοντά στα Βασιλικά και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας. Απέχει περίπου 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Θεσσαλονίκη και για να φθάσει εκεί ο προσκυνητής ακολουθεί το δρόμο προς τη Χαλκιδική.

Το βράδυ της 11 Ιουλίου (Σάββατο) θα τελεσθή αγρυπνία, η οποία θα αρχίση στις 8μμ.

Στις 12 Ιουλίου (Κυριακή) το μοναστήρι θα είναι ανοικτό μέχρι τις 8μμ. Τα Ι.Χ. αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν στο μοναστήρι. Η μεταφορά των προσκυνητών στο μοναστήρι θα γίνεται με λεωφορείο, γι’ αυτό και είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η χρήση μάσκας από τους προσκυνητές.

Για να διευκολυνθήτε, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα.
  • Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακρυά, κάτω από το γόνατο.
  • Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.
  • Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα.
  • Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ