Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Ξένος

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας π. Νικόλαος Ξένος, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο μακαριστός π. Νικόλαος Ξένος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο οπου παρηκολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1973 εισήχθη στην Εκκλησιαστική Ριζάριο σχολή. Το 1975 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου φοίτησε στη Σορβόννη φιλολογία, από όπου και έλαβε τα πτυχία Licence και Maîtrise lettres modernes. Από το 1980 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σύμβουλος (Conseiller Principal d’ Éducation) στην Μέση Γαλλική Εκπαίδευση.

Το 1990 χειροτονήθηκε Διάκονος και Αρχιδιάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Ιερεμία και το 1996 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, ενώ το 1998 χειροθετήθηκε Πρωτοπρεσβύτερος. Το 2016 προήχθη σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου. Διετέλεσε επί πολλά έτη Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στην περιοχή Sartrouville Παρισίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ