Πατριάρχης Ειρηναίος: Θλίψη για τον χαμό του – Σάλος για την κηδεία άνευ μέτρων που χοροστάτησε πριν νοσήσει [εικόνες & βίντεο]

Σε ηλικία 90 ετών έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό την Παρασκευή ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου με κορωνοϊό.

O Πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε το θλιβερό νέο στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram την Παρασκευή. «Ήμουν τιμή να σε γνωρίζω. Άνθρωποι σαν εσένα δεν αναχωρούν ποτέ», έγραψε ο Βούσιτς κάτω από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Πατριάρχη.

Να σημειωθεί ότι ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πριν δύο Κυριακές είχε χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Αμφιλόχιου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Στη συγκεκριμένη κηδεία,  επικράτησε αδιανόητος συνωστισμός, με πολλούς από τους εκατοντάδες πιστούς που παρευρέθησαν να επιλέγουν να μη φορέσουν μάσκα, και κάποιους μάλιστα να… προσκυνούν τη σορό του Μητροπολίτη  μέσα από το ανοιχτό φέρετρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ