Ο Χαρδαλιάς επιστρέφει! Επανέρχεται η ενημέρωση των 18:00 μία φορά την εβδομάδα

Την επαναφορά της ενημέρωσης των έξι, μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την ενημέρωση θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα.

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας ενημέρωσε ότι επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση και αποκλειστικά για διαχειρισιακά θέματα που αφορούν στα επιχειρησιακά ζητήματα του κορονοϊού.

Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας παραμένει πολύ καλύτερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Υπενθυμίζεται, πως μια συγκράτηση του βασικού επιδημιολογικού δείκτης Rt, κάτω από τη μονάδα, κάτω από το 1, ισοδυναμεί με περιορισμό της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού R0 βρίσκεται στο 0,4% αυτή την εβδομάδα με τον κ. Πέτσα να σημειώνει ότι «η πορεία του ιού στην χώρα δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά από την αύξηση των επαφών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ