Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Πέθανε μετά από σκληρή και γενναία μάχη με τον καρκίνο ο Σάββας Θεοδωρίδης σε ηλικία 85 ετών.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» τις τελευταίες μέρες.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ εδώ και μήνες από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολλές φορές είχε καταφέρει να σταθεί όρθιος και να βγεις νικητής στη μάχη που έδινε.

Δυστυχώς, ο θρύλος του Ολυμπιακού άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγη ώρα, σκορπώντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν 85 ετών και υπήρξε για μια ζωή στο πλάι του Ολυμπιακού.

Σε παλιότερη συνέντευξή του στο ΦΩΣ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός του δίνει δύναμη στην μάχη που δίνει με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ αναφέρθηκε και στην μάχη του πρωταθλήματος και την διαιτησία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης στο «Φως»:

–το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει: «Εγώ για το θέμα της υγείας μου δεν μιλάω ποτέ. Εμένα με νοιάζει μόνο ο Ολυμπιακός. Αν ποτέ φύγω από τη ζωή -όλοι κάποια στιγμή πεθαίνουν- θέλω να με σκεπάσουν με τη σημαία του Ολυμπιακού! Αλλά όποτε ξεκινάω να πάω στον Ολυμπιακό, και πάω παντού – με βροχές και καταιγίδες-, δεν πονάω! Δεν καταλαβαίνω τίποτα, δεν νιώθω πόνο, τα ξεχνάω όλα λόγω του Ολυμπιακού. Έχω σκοπό να αγωνιστώ και να ζήσω χρόνια ακόμα για να δω κι άλλους τίτλους με τον Ολυμπιακό».

Ο Σάββας Θεοδωρίδης (γενν. 18 Φεβρουαρίου 1935 – 17 Αυγούστου 2020, Αμπελόκηποι Αθήνας) ήταν Έλληνας διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς ως επίτιμος πρόεδρος. Έχει διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος του σωματείου και γενικός αρχηγός.

Ξεκίνησε το άθλημα από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων και το 1953, ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ