Απίστευτες εικόνες στην Ιθάκη – Γέμισε αφρούς η παραλία στις Φρίκες

Τεράστιες είναι οι καταστροφές προκάλεσε στο χωριό Φρίκες στην Ιθάκη ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» που πλήττει από χθες το νησιά του Ιουνίου και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Οι κάτοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την παραλία και τον κεντρικό δρόμο του χωριού να έχουν γεμίσει αφρούς.

Το φαινόμενο που προκάλεσε έκπληξη στους κατοίκους της περιοχής ονομάζεται «Cappuccino coast» και προκαλείται όταν πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με τον άσπρο αφρό να παίρνει την ονομασία του από τον πλούσιο αφρό του ομώνυμου καφέ.

https://www.facebook.com/vassilis.periharos/videos/10222431423230293/?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARDQF7K62GV45zSiaXeZK4wIHZDunmoWS-IRR8atUqDwZJ-m8RnYCAOW_Me7LrbG4tj9KcbCGpWW6C15&hc_ref=ARSE4wZbVGVGb6-i_qc_26h1JUvw15jTMi1tfNU7X-Md_tuA2xeagH9fX3hkz2HfOIg&fref=nf&hc_location=group

Σύμφωνα με ειδικούς το φαινόμενο καπουτσίνο δημιουργείται όταν ισχυροί άνεμοι προκαλούν τρικυμία στη θάλασσα κι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση οργανικής ύλης σε αποσύνθεση σε συνδυασμό με τα κύματα που σκάνε σε βράχους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ