Μαθητές προς Κεραμέως: Να ξέρεις την Παρασκευή, είμαστε χιλιάδες και ερχόμαστε

Στην «εκτόνωση» των καταλήψεων στα σχολεία ελπίζει το υπουργείο Παιδείας – προχωρώντας και σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών – παρά το γεγονός ότι οι μαθητές αποφάσισαν να συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν την Πέμπτη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Στο πλαίσιο της προσπάθειας να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας προχωρά τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, και σε νέους διορισμούς εκπαιδευτικών κάτι, που αποτελεί και ένα από τα βασικά αιτήματα των μαθητών.

Συγκεκριμένα σήμερα πρόκειται να προσληφθούν περίπου 2.200 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την κάλυψη λειτουργικών κενών. Από αυτούς, περίπου 600 θα είναι για παράλληλη στήριξη, 200 για τμήματα ένταξης, 220 για προσχολική εκπαίδευση και οι υπόλοιποι για τη γενική εκπαίδευση. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και η πρόσληψη αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας για κάλυψη εκπαιδευτικών, που απουσιάζουν λόγω κορονοϊού. Ταυτόχρονα την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, οι καθηγητές (Δ.Σ της ΟΛΜΕ) θα συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να θέσουν όλα τα αιτήματά τους.

Οι μαθητές πάντως επιμένουν στις καταλήψεις και ήδη έχουν προγραμματίσει νέο συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου με βασικά αιτήματα τη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, καθώς και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας. Οι μαθητές τονίζουν πως «είμαστε νικητές γιατί αναγκάσαμε το υπουργείο και την κυβέρνηση να μας ακούσουν», ενώ κατηγορούν για υποκρισία την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς η τηλεκπαίδευση επιστρατεύτηκε για την αντιμετώπιση των καταλήψεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ