Τουρκία: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από διασώσεις στη Σμύρνη

Τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Σμύρνη οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό από τα ερείπια ένα κοριτσάκι τριών ετών.

Οι κάμερες κατέγραψαν τις συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση του παιδιού και άλλων εγκλωβισμένων ανθρώπων, όμως όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν και άλλοι επιζώντες στα συντρίμμια.

Η τρίχρονη Ελίφ αντικρύζει το φως της ημέρας και τα πρόσωπα των σωτήρων της 65 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Το κοριτσάκι είναι εξαντλημένο όμως άρπαξε και κράτησε το δάχτυλο του διασώστη και δεν το άφησε μέχρι να μεταφερθεί στη σκηνή για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο άνδρας ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις κάμερες μετά τη διάσωση.

23 ώρες μετά τον σεισμό οι διασώστες ανέσυραν την μητέρα και τις δύο δίδυμες αδελφές της Ελίφ, που τώρα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Το τέταρτο παιδί της οικογένειας, ο 7χρονος Ουμούτ βρέθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια.

58 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου η 14χρονη Ιντίλ βγαίνει από τα χαλάσματα. Το πλήθος ξεσπά σε χειροκροτήματα…

106 άτομα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα χαλάσματα των 20 κτηρίων που κατέρρευσαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σε αυτό το βίντεο από την ώρα του σεισμού, οι τοίχοι των κτιρίων «χορεύουν» στο ρυθμό των 6.7 Ρίχτερ.

Ο κρότος είναι τρομακτικός. Όπως και οι κραυγές των ανθρώπων. Τρεις ημέρες μετά, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Όμως υπάρχουν και οι τραγικές εικόνες των νεκρών που πλέον ξεπερνούν τους 80 και κάνουν τους διασώστες να λυγίζουν.

Περισσότεροι από 940 είναι οι τραυματίες, 220 από αυτούς νοσηλεύονται. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μην μπαίνουν σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Περισσότερες από 3.000 σκηνές με 13.000 κρεβάτια έχουν στηθεί στην περιοχή για όσους δεν έχουν ασφαλές κατάλυμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ