Η ICAO δικαιώνει την Ελλάδα για τα θέματα έρευνας και διάσωσης

Καμία αλλαγή δεν σημειώθηκε στα όρια και τις αρμοδιότητες για επιχειρήσεις διάσωσης και ερευνών της Αθήνας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Aεροπορίας (ICAO).

Σε απαντητική επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, η γενική γραμματέας του ICAO, Fang Lou, υπογράμμισε ότι «ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στα όρια και αρμοδιότητες SAR Αθηνών».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η εν λόγω επιστολή επιβεβαιώνει «για μια ακόμα φορά το δίκαιο της ελληνικής θέσης», ενώ φαίνεται πως καταρρίπτεται εν τις πράγμασι τον πρόσφατα παράνομο τουρκικό κανονισμό για τα όρια και τις αρμοδιότητες για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, στην επιστολής της, η κ. Liu, έκανε λόγο ότι «τα όρια μπορούν να τροποποιηθούν μόνο εάν υπάρχει συμφωνία από όλα τα κράτη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της Ελλάδας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ