Lockdown ανακοινώνουν Μητσοτάκης-Τσιόδρας στις 12:00 -Καραντίνα από το Σάββατο

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας απλώνεται απειλητικά σε όλη τη χώρα, δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας και οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση για δεύτερο πανεθνικό lockdown.

Στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει καραντίνα τριών εβδομάδων που ξεκινά στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η απόφαση ελήφθη χθες κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τον κ. Τσιόδρα και τους στενούς συνεργάτες του, ύστερα από αναλυτική επεξεργασία όλων των στοιχείων. Στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο ΕΣΥ, με τα κρούσματα να σημειώνουν εκθετική αύξηση όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που ήδη βρίσκονται σε lockdown, αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «στόχος είναι το κύμα του κορωνοϊού να μην μετατραπεί σε «τσουνάμι» που θα παρασύρει το σύστημα υγείας της χώρας», το οποίο έχει αρχίσει να πιέζεται από την δραματική αύξηση των νοσηλευόμενων με covid19 και τις μονάδες εντατικής θεραπείας σταδιακά να γεμίζουν. Χθες ανακοινώθηκαν τρία νέα αρνητικά ρεκόρ με τα κρούσματα να ανέρχονται στα 2.646, 179 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 18 νέους θανάτους.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «όπως και στην προηγούμενη φάση, πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε, όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται». Έτσι ο χάρτης της χώρας θα βαφτεί όλος γκρι με το μοντέλο της Θεσσαλονίκης να ισχύει πλέον για όλες τις περιφέρειες.

Ο πρωθυπουργός, θέλοντας να αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν θα απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά, με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και θα απαντήσει, από κοινού με τον κ. Τσιόδρα στα ερωτήματα που θα τεθούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ