Τρομάζει η στατιστική των… ΜΕΘ: Κάθε μέρα διασωληνώνονται 30 – Κάθε ώρα πεθαίνουν 3

Υπό συνθήκες… πολέμου μοιάζουν να λειτουργούν πλέον τα νοσοκομεία αναφοράς για την πανδημία, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα είναι πέρα για πέρα απογοητευτικά.

Το «μαύρο» ρεκόρ των νέων θανάτων, χθες, δυσκολεύονται να το αποδεχτούν ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι για το μέλλον του δεύτερου επιδημικού κύματος: οι 71 νεκροί μέσα σε 24 μόλις ώρες –ήτοι ένας νεκρός συμπολίτης μας κάθε 20 λεπτά- ήταν η είδηση που «κουκούλωσε» οποιαδήποτε άλλη αλλά και το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα χάρη στο νέο εμβόλιο που είναι σχεδόν έτοιμο προς διανομή.

Στο μέτωπο των Εντατικών, τα χαμόγελα δεν περισσεύουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι διασωληνώσεις αυξάνονται περίπου κατά 30 κάθε ημέρα, ενώ ανάμεσα στους συνολικά 392 διασωληνωμένους στη χώρα, βρίσκονται και εννέα νέοι άνθρωποι από 18 έως 39 ετών.

Συνολικά στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 3.000 άτομα λόγω κορωνοϊού.

Μεταξύ των θυμάτων της Κυριακής, ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός 42χρονου πνευμονολόγου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικό» αλλά και του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ