Αεροδιακομιδής ασθενών: Σε νοσοκομεία της Αθήνας οι τρεις ασθενείς

Περισσότερο από επτά ώρες κράτησε το ταξίδι προς την ελπίδα για τρεις διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό που μεταφέρθηκαν με C-130 από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας στην Ελευσίνα.

Από εκεί, οι τρεις άνθρωποι που ταξίδευαν συνοδεία γιατρών και διασωστών μέσα σε ειδικές κάψουλες με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται πλέον σε κλίνες εντατικής θεραπείας.

Στις 17:20 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που μετέφερε τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από την Καβάλα. Οι τρεις ασθενείς μεταφέρθηκανστα νοσοκομεία «Αττικόν» «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός». Και οι τρεις νοσηλεύονταν αρχικά στο νοσοκομείο της Δράμας και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους. Αρχικά μπήκαν σε μονάδες αυξημένης φροντίδας στην Καβάλα και από εκεί ταξίδεψαν για την Αθήνα.

Το C-130 έφυγε στις 10 το πρωί με τρεις διασώστες και τρεις γιατρούς του τμήματος αεροδιακομιδων του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους ασθενείς μέσα σε ειδικές κάψουλες. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντόνισε ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

https://www.youtube.com/watch?v=p97LmP1eYwk&feature=emb_title

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ