Και χωρίς ρεύμα και στα ύψη η τηλεφωνική κλήση για βοήθεια – Θα πληρώσει ο ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να αναλάβει το κόστος των κλήσεων που πραγματοποίησαν από τα κινητά τους τηλέφωνα οι πληττόμενοι από την κακοκαιρία «Μήδεια» καταναλωτές.

Οπως αναφέρουν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο, η εταιρία αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας θα διευκρινίζονται οι επιμέρους λεπτομέρειες, τόσο στο κομμάτι της διαδικασίας όσο και ποιους αφορά.

Η κακοκαιρία οδήγησε περί τα 100.000 νοικοκυριά να βυθιστούν σκοτάδι για μέρες και οι όποιες επικοινωνίες με τον πενταψήφιο αριθμό 11500 του ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες πραγματοποιήθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, δεδομένου πως οι οικείες δεν είχαν ρεύμα, άρα ούτε και σταθερό.

Αποτέλεσμα αυτού να σημειωθούν μεγάλες χρεώσεις, καθώς, όπως εξηγούν πηγές, οι επικοινωνίες προς τον ΔΕΔΔΗΕ δεν γίνονταν μόνο για να έρθει κάποιο συνεργείο στην εκάστοτε περιοχή, αλλά και για να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των βλαβών.

Λόγω της υπερφόρτωσης των γραμμών, η αναμονή ήταν μεγάλη και με δεδομένη τη χρέωση που επιβάλλουν οι εταιρίες κινητής, οι πολίτες θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με υπέρογκους λογαριασμούς.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για το ζήτημα ενεπλάκη και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου τα νοικοκυριά που βρέθηκαν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας να μην επιβαρυνθούν από τις τηλεφωνικές χρεώσεις.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στα «Νέα». ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, αναφορικά με την κακοκαιρία και όσα αυτή έφερε στην επιφάνεια, τόνισε πως «η επόμενη μέρα, όμως, είναι εδώ και έχουμε θέσει στον ΔΕΔΔΗΕ, ως προτεραιότητα, την υπογειοποίηση των καλωδίων στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης βλαβών ή ατυχημάτων κατά τη χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο. Προωθούμε ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ, που ένα μεγάλο μέρος του έχουμε προτείνει να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα, επιταχύνουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και σταδιακής ψηφιοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, με επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.


							
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ