Ελληνοτουρκικά: Τι ρόλο παίζουν οι «πατριώτες» και οι υπερπατριώτες;

Η Yeni Safak είναι η πιο εθνικιστική και φιλοερντογανική εφημερίδα που υπάρχει στην Τουρκία. Δεν γράφει τίποτα χωρίς την έγκριση του Τ. Ερντογάν και ό,τι γράφει εξυπηρετεί τις απώτερες και αφανείς επιδιώξεις του.

Αυτή η εφημερίδα λοιπόν έγραψε ένα καταφανώς προβοκατόρικο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Μητσοτάκης σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά και βραχονησίδες, προχωρώντας σε αυτό που οι Τούρκοι αποκαλούν «ομαλοποίηση». Τίποτα το περίεργο μέχρις εδώ, καθώς αυτή είναι η δουλειά αυτής της εφημερίδας, να θεοποιεί τον Τ. Ερντογάν και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές, όπως αυτή που περνάει τώρα (οικονομική κρίση, κακές σχέσεις με τις ΗΠΑ, φρένο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., νέες περιπέτειες στη Συρία κ.λπ.).

Η «Yeni Safak» έκανε τη δουλειά της. Οσοι όμως εδώ στην ημεδαπή υιοθέτησαν αμάσητο το δημοσίευμα της τουρκικής προπαγανδιστικής εφημερίδας, ποια ακριβώς δουλειά έκαναν; Και δεν αναφέρομαι κυρίως στο ετερόκλητο μιντιακό συνονθύλευμα που πήρε στα χέρια του το προβοκατόρικο δημοσίευμα και το έκανε παντιέρα, κουνώντας το δάκτυλο. Αριστεροί «ερευνητές» που έκλαιγαν για τη «νεκρή Μαρία» στον Εβρο, μαζί με παραστρατιωτικά sites που λειτουργούν κατ’ ανάθεση, «πυροβολώντας» την ηγεσία των Ε.Δ. και αντάμα με υπερπατριώτες στρατιωτικούς αναλυτές, Ενας εξ αυτών παραθέτοντας το επίμαχο άρθρο έγραψε και το εξής… μνημειώδες σχόλιο: Ο Canberk Dogan (σ.σ.: δημοσιογράφος της «Yeni Safak») έγραψε ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τον Ερντογάν τη σταδιακή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίο, «δεν το πιστεύουμε αλλά»…

Το ξεκρέμαστο «αλλά», μαζί με την αναδημοσίευση του άρθρου της τουρκικής ντουντούκας, ασφαλώς δεν ισοφαρίζεται με ένα μάλλον προσχηματικό «δεν το πιστεύουμε». Γιατί δεν εξηγείται με όρους σοβαρότητας και υπευθυνότητας να αναπαραγάγει κάποιος ένα δημοσίευμα που δεν το πιστεύει, αλλά να αφήνει υπαινιγμούς. Προς επίρρωση της «εγκυρότητας» του δημοσιεύματος επιστρατεύτηκε και ο βόθρος του Διαδικτύου μαζί με ακροδεξιά τρολ, με ένα μπαράζ ψευδών. Τα οχήματα που έφυγαν από τα νησιά και κυρίως από τη Χίο, ως βοήθεια στην Ουκρανία, δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Αρα ιδού η… αποστρατιωτικοποίηση των νησιών! Ράβδος εν γωνία…

Η αλήθεια είναι ότι τα οχήματα που έφυγαν από τα νησιά ΒΜΡ-1 («χρέπια» τα χαρακτηρίζουν στελέχη των Ε.Δ.) είχαν αντικατασταθεί ήδη με σύγχρονα Μ113, ενώ όταν ήρθαν τα 40 γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, που είναι πολύ ανώτερα και των ΒΜΡ-1 και των ΒΜΡ-1, πήγαν στον Εβρο. Αποτέλεσμα: ενισχυμένα νησιά, ακόμα πιο ενισχυμένος Εβρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ