Ευρωπαϊκό χρυσό για μαθητική start up

Η ομάδα του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σάρωσε στον τελικό του διαγωνισμού Junior Achievement Europe, ο οποίος διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Κατέκτησε την πρώτη θέση με τη start up, Isometricks γράφοντας ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά στη μακρόχρονη διαδρομή του διαγωνισμού που μια χώρα κερδίζει το πρώτο βραβείο της ηπείρου της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται πως πέρσι το διαγωνισμό κέρδισε η start up Microgreens Magicgreens του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς.Η αγωνιστική ομάδα της Isometricks αποτελείται από τους: Κορίνα Μαλασίδη, Ιωάννη Τερψιάδη, Φαίη Κατσάνου, Μαρίνα Γιακουμόγλου και Νικόλαο Σίββα και τους καθηγητές Νίκο Τερψιάδη, Aννα Ματσιώρη και Κυριακή Βασιλού από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι: Αιμιλία Βουκουρεσλή, Χριστόφορος Ζήρνας, Απόστολος Κουλτούκης, Μαρία Μιμίδου, Στυλιανή Τσούκα, Θωμάς Στεφανίδης, Εμμανουήλ Τσιντάρης, Παναγιώτης Τσιντάρης, Aρτεμις Τσιουντουκίδου, Σωκράτης Ουζούνης, Ανδρέας Ομήρου, Κωνσταντίνα Σαραφείδη Η Isometricks διακρίθηκε τόσο στον πανελλήνιο όσο και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με το Wizzle, ένα συναρπαστικό παιχνίδι σκέψης και δημιουργίας με κρυμμένα μαθηματικά, που εξάπτει τη φαντασία, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, καταπολεμά το άγχος και εξασκεί το νου.

Αξιοποιώντας τη βραβευμένη βέλτιστη πρακτική του Ομίλου Μαθηματικών του σχολείου τους για τις συμμετρίες, οι μαθητές της Isometricks δημιούργησαν με αυτές το Wizzle, ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, το οποίο σχεδιάζουν και παράγουν στο σχολείο τους με την τεχνική του 3D printing. Πρόκειται για συλλογή χρωματιστών ψηφίδων που τοποθετούνται με τη λογική του ψηφιδωτού, προσφέροντας ατελείωτες δυνατότητες δημιουργίας. Τα προϊόντα της Isometricks διατίθενται σε πολλούς τύπους. Διαφοροποιούνται ως προς το σχήμα, το χρώμα, τον αριθμό των κομματιών και το βαθμό δυσκολίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν το δικό τους προσωποποιημένο Wizzle μέσω καινοτόμας διαδραστικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της μαθητικής επιχείρησης.

«Οι συμμετρίες υπάρχουν παντού. Είμαστε φτιαγμένοι με συμμετρίες, μας περιβάλλουν, λειτουργούμε και σκεφτόμαστε με αυτές! Ο άνθρωπος μιμείται τις συμμετρίες που ενσωματώνει ο ίδιος και παρατηρεί στο περιβάλλον του και τις εισάγει στα τεχνουργήματα και στην τεχνολογία του», ανέφεραν στο ΑΜΠΕ οι έφηβοι «επιχειρηματίες» της Isometricks, εξηγώντας το σκεπτικό που τους οδήγησε στη δημιουργία του πολυβραβευμένου πλέον Wizzle.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ