H συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με ντομάτα και φέτα

Χοιρινή τηγανιά με ντομάτα και φέτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη. Αγαπημένη συνταγή για όσους αγαπούν τα μεζεδάκια, το τσιπουράκι και τη μπύρα.

Υλικά – Χοιρινή τηγανιά1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γραμμ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml γλυκό κρασί
6 λιαστές ντομάτες
150 γραμμ. φέτα
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε ώσπου να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.

Αλατίζετε και προσθέτετε μία κούπα νερό. Αφήνετε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτετε την λιαστή ντομάτα και το θυμάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και θρυμματίζετε φέτα σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ