Υλικά
1 κρεμμύδι
200 ml λευκό κρασί
1 μπουκέ γκαρνί (2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
60 γραμμ. βούτυρο
2 κιλά μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ανηθος, μάραθος (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200 ml κρασί και το μπουκέ γκαρνί για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα μύδια, σκεπάζετε και αφήνουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Επειτα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει. Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους.