Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Υλικά

1 κρεμμύδι

200 ml λευκό κρασί

1 μπουκέ γκαρνί (2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)

60 γραμμ. βούτυρο

2 κιλά μύδια καθαρισμένα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ανηθος, μάραθος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200 ml κρασί και το μπουκέ γκαρνί για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα μύδια, σκεπάζετε και αφήνουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Επειτα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει. Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ