Taste Atlas: Η μπουγάτσα στην τετράδα για το καλύτερο πρωινό στον κόσμο

Το Taste Atlas είναι ένας βιωματικός ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακό φαγητό που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, αλλά και κριτικές τροφίμων.

 

Σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas, η μπουγάτσα κατέχει την 4η θέση παγκοσμίως, στην κατηγορία «breakfast», δηλαδή «πρωινό», με βαθμολογία 4,6 στα 5.

 

Η διαδικασία παραγωγής

Στη διαδικασία παρασκευής της μπουγάτσας, σημαντικός παράγοντας είναι το τέλειο φύλλο για το οποίο απαιτείται αλεύρι και λάδι καλής ποιότητας.

Το φύλλο της μπουγάτσας ανοίγεται στο χέρι και θέλει μεγάλη μαστοριά και μεράκι. Αφού πλάθεται η ζύμη, χωρίζεται σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τα οποία αλείφονται με λάδι και αφήνονται μερικές ώρες για να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.

 

Από ένα μικρό μπαλάκι ζύμης, ο τεχνίτης, χάρη στην ικανότητά του, δημιουργεί το τέλειο φύλλο. Πρώτα ανοίγει φύλλο στο μέγεθος της πίτας, αρχίζει να το πετάει στον αέρα σηκώνοντας το από τον πάγκο, 3-7 φορές για κάθε φύλλο, ώσπου να γίνει λεπτό και να πάρει τις επιθυμητές διαστάσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ