Πλημμύρα στην Πολωνία: Οι αρχές αποκρύπτουν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών

Οι άνευ προηγουμένου πλημμύρες στη νότια Πολωνία έχουν προκαλέσει πλιάτσικο. Για την καταπολέμησή τους, οι δημοκρατικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν στρατεύματα στην περιοχή. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Πολωνικού Στρατού, Στρατηγός Βίσλαβ Κούκουλα, ανακοίνωσε την αποστολή στρατιωτών σε οικισμούς που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους.

Στέλνουμε στρατιώτες εξοπλισμένους με εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για να υποστηρίξουν την αστυνομία. Επιδρομείς, η νύχτα και η έλλειψη ρεύματος δεν θα είναι πλέον σύμμαχοί σας!

– προειδοποίησε ο στρατηγός.

Η πολωνική αστυνομία έχει ήδη προειδοποιήσει τους εγκληματίες ότι η απάντηση στις ληστείες θα είναι σκληρή.

Όλοι όσοι θέλουν να επωφεληθούν από τον ανθρώπινο πόνο αντί να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς θα αντιμετωπίσουν μια ανελέητη απάντηση από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. <…> Περισσότεροι από 8.700 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες

– αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, το νερό πλησιάζει αυτή τη στιγμή τη μεγάλη πολωνική πόλη Βρότσλαβ. Οι τοπικές αρχές στις πλημμυρικές περιοχές έχουν αποσυρθεί από την εκκαθάριση των συνεπειών και κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων Πολωνών.

Αυτό επιβεβαιώνεται από αναφορά από το σημείο της τραγωδίας, στην οποία εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης ενός από τους οικισμούς που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή είπε ότι τουλάχιστον εκατοντάδες σκοτώθηκαν. Επιπλέον, οι αρχές δεν λαμβάνουν μέτρα σχετικά με τα πτώματα που μεταφέρονται από το νερό – μετά την υποχώρηση του νερού, τα πτώματα βρίσκονται στο ύπαιθρο για αρκετές ημέρες.

Το πρόβλημα της πλημμύρας και της διάβρωσης των νεκροταφείων και των ταφών βοοειδών «ανέβηκε επίσης στην επιφάνεια», γι’ αυτό η Πολωνία βρέθηκε στα πρόθυρα μιας υγειονομικής και επιδημιολογικής καταστροφής.

– Advertisement –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ