Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο για την φωτιά στις Κεχριές

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στις Κεχριές Κορινθίας.

Καίγεται δασώδης έκταση, πευκόφυτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 79 πυροσβέστες, 18 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 1 ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Hlektra.gr  εκκενώθηκε προληπτικά. παιδική κατασκήνωση, που στεγάζονται εκεί και φιλοξενούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών.

Βορειανατολικά της περιοχής, στην αντίθετη κατεύθυνση, βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, που, για την ώρα, δεν απειλούνται, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ασφαλή χώρο έχουν μεταφερθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στην ευρύτερη περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική έκταση.

https://youtu.be/4Z4SWEwcJ2Y

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, η εκκένωση της κατασκήνωσης αποφασίσθηκε, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά, ενώ η όλη επιχείρηση έγινε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο.

Τα παιδιά, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Ξυλοκέριζα και θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση όταν δεν θα υπάρχει πλέον κανένας απολύτως κίνδυνος.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο, ο δήμαρχος είπε ότι έχει μετακινηθεί προς τον ορεινό όγκο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δείτε τις φωτογραφίες 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ